martes, 21 de abril de 2009

A Vilamar reciclem

A Vilamar reciclem, perquè sabem que als llocs de treball es consumeix una quantitat enorme de recursos, i per tant, també podem estalviar-ne una gran quantitat.
SABIES QUE...?
- El dependent mitjà llença al voltant de 8 quilograms de paper reciclable d'alta qualitat cada any.
- Cada tona de paper reciclat estalvia dos metres cúbics d'espai a l'abocador.
- Cada tona de paper d'oficina reciclat estalvia 140 litres de pretroli.
- A l'Estat espanyol s'importen més de 42 milions d'euros l'any en paper vell, per a reciclar-lo. Podria procedir de la "nostra producció", si no llencéssim tant de paper a les escombraries.
- L'Institut d'Investigació sobre l'Energia Elèctrica calcula que les empreses nord-americanes podrien estalviar amb facilitat fins al 50% de l'electricitat que gasten cada any. Per exemple, la majoria de empreses podria reduir llur factura d'electricitat, sense minvar la quantitat d'iluminació, traient dues bombetes dels llums de quatre i instral.lant-hi al seu lloc plaques reflectores.

COSES FÀCILS DE FER:
Fer coses menudes és bo per a la teva satisfacció personal. Tal vegada no salvaran el món, però ajuden a sentir-se millor i ens mantenen vigilants sobre l'estalvi. Per exemple:
- Tenir una tassa o un got a la feina, en comptes d'emprar els d'un sol ús.
- Reutilitzar els sobres enganxant-hi etiquetes damunt les adreces antigues. També pots reutilitzar, per a fer esborranys, els papers escrits per una sola cara.
- Establir procediments per a la recollida selectiva de paper, cartró, vidre, etc. Normalment això comporta col.locar contenidors per a llaunes i ampolles als menjadors del lloc de treball.
Al menjador de l'escola disposem d'una ampolla gran on es va deixant l'oli que ja s'ha utilitzat.En els contenidors de color groc guardem els plàstics.I en els de color verd, el cartró.
També tenim unes jardineres on anem plantant al llarg del curs, i que reguem i hem de cuidar:

per tal de conservar-les així de boniques!


PER TANT: No permeteixques que passen coses com aquestes


NONo volem que es tiren pipes ni altres tipus de deixalles a les jardineres.

Volem mantenir l'escola neta i bonica

Gràcies per la teva contribució!

No hay comentarios: